Waarom?

Om meer zeggenschap en autonomie te brengen over onze zorg (en gezondheid) zullen we moeten dromen. Dat hebben we gedaan met Zorg in de Meent. Maar je hebt ook concrete stappen nodig die je op gang brengen en houden naar de droom. Alleen maar dromen brengt ons niet genoeg verder. Daarom hebben we dit overzicht gemaakt, want we weten dat kleine stappen je uiteindelijk naar het doel brengen.

In dit overzicht schetsen we de kleine stappen, de zaken die je tegenkomt en opgelost moeten worden. We houden overigens onze droom steeds ook in gedachten. Want dat helpt te zien waarom we het doen. Wil je meer weten over hoe je kan werken met een droom, check dan deze blog.

Zorg en gezondheid
We spreken over Zorg in de Meent en niet over Gezondheid in de Meent. Dat wil niet zeggen dat we ook vinden dat mensen eigenaarschap en autonomie zouden moeten hebben over gezondheid. Maar omdat de zorg nu de grootste plek in ons bewustzijn inneemt, en omdat het ontzettend veel geld en aandacht van ons vraagt, is het ons erom te doen vooral de zorg in handen van mensen te leggen. Als mensen samen over hun zorg gaan, zullen ze zich ook gaan bezighouden met preventie, en met de omgeving, de omgeving die bijdraagt aan gezondheid.